Laser je izjemna medicinska naprava, ki omogoča alternativo kirurškemu zdravljenju ter zdravljenju z lokalnimi hormonskimi mazili.

Opravljamo
laserske posege Laser je naprava, ki s svetlobo posebne valovne dolžine dela efekt na tkivu. Prednost laserske svetlobe je natančna usmerjenost in delovanje na malem področju, v globino ali na površini. Je minimalno invaziven, varen in hitro učinkovit. Z njim lahko zdravimo različne ginekološke in estetske težave.
pri težavah z
inkontinenco urina. Je nehoteno uhajanje urina. Ločimo več vrst uhajanja urina.
Stresna urinska inkontinenca(SUI) je uhajanje urina ob naporu (kašljanje, smeh, skakanje, dvigovanje,..)

Urgentna urinska inkontinenca(UUI) je uhajanje urina ob močni potrebi po uriniranju (urgenca), lahko je prisotna tudi frekvenca, ki pomeni pogosto uriniranje.

Mešana urinska inkontinenca(MUI), vsebuje elemente obeh naštetih.

Overflow urinska inkontinenca je opredeljena kot prepoln mehur zaradi različnih stanj (zdravila, bolezni, poškodbe, ..) in ob tem nehoteno iztekanje urina.


Pri težavah z
ohlapno nožnico Nožnica je predel, ki naravno tesni s prileganje zgornje in spodnje strani. Po porodih je večkrat to oslabljeno. Z laserjem lahko učvrstimo nožnico in izboljšamo kvaliteto tkiva. Primerno tudi za ženske v perimenopavzalnem obdobju.
, ki se pojavi po porodih in v menopavzi.

Pri
atrofiji Ko se v obdobju menopavze delovanje hormonov zmanjša, se v nožnici in na zunanjem spolovilu začnejo pojavljati starostne spremembe, ki jim pravimo atrofija. Izgubi se prožnost in vlažnost spolovila. Laser pomaga tvoriti nov kolagen in pospeši prekrvavitev tkiva-pomlajevanje.
nožnice in zunanjega spolovila.

Pri kroničnih spremembah kože zunanjega spolovila, ki mu pravimo
Lichen sclerosus. Je kronična, vnetna bolezen kože, kjer vzroka bolezni ne poznamo. Pogosta je na zunanjem spolovilu pri ženskah. Pojavlja se obliki srbečih, belih lis, ki so lahko boleče in hitro zakrvavijo ob draženju. Bolezen ni nalezljiva. V manjšem procentu se lahko razvije kožni rak.
Zdravimo lahko z ustreznimi mazili ali laserjem, ki je nova in uspešna terapevtska metoda, brez stranskih učinkov.


Opravljamo tudi odstranjevanje dlačic, glajenje gubic obraza in vratu, odstranjevanje brazgotin in kožnih izrastkov ter bradavic.

Z laserjem termično preoblikujemo tkivo in spodbujamo regeneracijo ter krčenje vezivnih tkiv in kolagenskih vlaken. Poseg je neboleč, zato se lahko izvaja ambulantno in brez anestezije.

V našem centru delujemo z kombinacijo Er:YAG in Nd:YAG medicinskim laserjem. Zaradi različnih učinkov teh dveh valovnih dolžin lahko izvajamo različne aplikacije /posege v medicini in estetiki.

Pred vsakim laserskim posegom je obvezno opraviti pregled in svetovanje, ki se vključi v ceno posega, če se zanj odločite.