Redni pregledi so pomembni.

Spremembe se še prehitro zgodijo, zato so preventivni pregledi pomembni in znak dobre prakse.
Ženske, ki redno hodijo na ginekološke preglede, imajo do 80% manjšo verjetnost, da bodo zbolele za rakom materničnega vratu.

Opravljamo
ginekološke preglede Ginekološki pregled se opravi po skrbnem pogovoru s pacientko. Poteka na posebnem ginekološkem stolu, ki omogoča zdravniku pregled zunanjega spolovila in s posebnim inštrumentom -spekulom, pregled nožnice in materničnega vratu.
z odvzemom brisa materničnega vratu
(PAP ali Papanicolaou) Bris materničnega vratu je osnovna preiskava za odkrivanje raka materničnega vratu. S posebnim lesenim loparčkom in krtačko podrsamo po površini in v kanalu materničnega vratu. Odvzete celice nanesemo na stekelce in pošljemo v laboratorij.
Odvzem in pregled se imenuje po grškem zdravniku Georgu Papanicolaou.
in
ultrazvočnim pregledom Ultrazvočna preiskava je neboleča in ne-invazivna diagnostična metoda. Omogoča vizualizacijo različnih tkiv v telesu z uporabo posebne sonde in ultrazvočnih valov različnih frekvenc.

V ginekologiji ga uporabljamo za prikaz rodil, kjer lahko ocenimo normalna fiziološka stanja in zgodnji razvoj patoloških sprememb.

V nosečnosti je primeren za oceno razvoja in rasti ploda.
.

Opravljamo
kolposkopski pregled Je pregled, kjer zdravnik s posebnim mikroskopom-kolposkopom pregleda maternični vrat.
materničnega vratu z odvzemom
biopsije Je diagnostičen postopek, pri katerem s sumljivega mesta na materničnem vratu odvzamemo majhen košček tkiva in ga pošljemo v laboratorij na histološko preiskavo.


Opravljamo kontracepcijsko svetovanje in svetovanje pri težavah v menopavzi, obrazložimo izvide in svetujemo o dodatnih postopkih zdravljenja.

Opravljamo preglede in
ultrazvok dojk Ultrazvočna preiskava je neboleča in ne-invazivna diagnostična metoda. Omogoča vizualizacijo različnih tkiv v telesu z uporabo posebne sonde in ultrazvočnih valov različnih frekvenc.

V ginekologiji ga uporabljamo za prikaz rodil, kjer lahko ocenimo normalna fiziološka stanja in zgodnji razvoj patoloških sprememb.

V nosečnosti je primeren za oceno razvoja in rasti ploda.
.
Z rednimi pregledi dojk, mamografijo in ultrazvokom dojk(UZ) pri več kot polovici žensk odkrijemo raka dojk v fazi, ko je zdravljenje lahko zelo uspešno. Rak dojk je najpogostejši rak pri ženskah, tako po Evropi, svetu in kot tudi v Sloveniji. Na leto zboli več kot 1200 ženski in pojavnost še narašča.

V primeru ginekoloških težav smo vam na voljo vsak delovni dan.